Halva


0 Comments | Last Update: maj 5, 2015

Baku Halva

Halva er meget sød og fedrigt dessert. Halva smager ret godt, men man skal lige passe på med at spise det: det er bare en fed bombe!

Der findes forskellige slags af halva, men jeg kender 2 slags af halva. Her vil jeg fortælle, hvordan man laver den ene af dem.

Til 4 dessertallerkner:

Mel – 180 gr
Smør – 200 gr
Vand – 225 ml
Sukker – 225 gr
Honning – 1 spsk
Safran – 4-5 tråd

Først skal I lave siruppen. I en lille gryde opvarmes vandet med tilsat sukker og honning. Når sukret er helt oplyst og vandet koger, tilsat safran og tager gryden af varmen.

Smørret smeltes på panden helt og mel tilsættes til smørret. Melet steges med jævnt varme til den er brunt. Det tager ca. 10 minutter. Lad være med at tilsætte ekstra mel, ellers bliver halva meget hårdt. Tag panden af varmen.

Nu skal I være forsigtige. Tilsat til melmassen efterhånden siruppen og rør i massen konstant. Melmassen vil boble og sprutte. Pas på, det kan være lidt farligt og I kan brændes ved spruttende smør. Fortsat med at hælde siruppen over massen ved konstant omrøring. Til sidst rør i massen at den bliver til en hel masse.

Mens massen er varmt, hæld den ud på desserttallerkner. Når halvaen er blevet lidt hårdere (om ca. 30 minutter) I kan sætte mønster på halvaen med en teske.

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email