Umadj halva


0 Comments | Last Update: maj 5, 2015

 

Umadj halva

Halva er meget sød og fedrigt dessert. Halva smager ret godt, men man skal lige passe på med at spise det: det er bare en fed bombe!

Der findes forskellige slags af halva, men jeg kender 2 slags af halva. Her vil jeg fortælle, hvordan man laver den ene af dem.

Til 2 desserttallerkner:

Mel – 80 gr
Smør – 100 gr
Vand – 100 ml
Sukker – 100 gr
Honning – 1 tsk
Safran – 4-5 tråd

Først skal I lave siruppen. I en lille gryde opvarmes vandet med tilsat sukker og honning. Når sukret er helt oplyst og vandet koger, tilsat safran og tager gryden af varmen.

Hæld melet på en stor tallerken. Gør din hånd våd under vandet og rusk hånden op over melet således, at der kommer klumper i melet. Bland melet med en kniv. Gør det samme flere gang.

Smørret smeltes på panden helt og mel med klumper i tilsættes til smørret. Melet steges med jævnt varme til den er brunt. Det tager ca. 10 minutter.

Tag panden af varmen. Nu skal I være forsigtige. Tilsat til melmassen efterhånden siruppen og rør i massen konstant. Melmassen vil boble og sprutte. Pas på, det kan være lidt farligt og I kan brændes ved spyttende smør. Fortsat med at hælde siruppen over massen ved konstant omrøring. Til sidst rør i massen at den bliver til en hel masse.

Mens massen er varmt, hæld den ud på desserttallerkner. Denne slags af halva skal ikke sættes mønster på, for klumperne pynter selv halvaen.

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email