Düshbara eller Düshbere


0 Comments | Last Update: maj 6, 2015

 

Düshbara eller Düshbere

Denne suppe er en af dem, hvor der bruges mel. Denne suppe er favorit nummer 1 hjemme hos mig. Vi alle sammen – begge mine børn og mig selv, kan godt lide denne suppe. Man bruger meget af sin tid til at lave denne suppe. Men tro på mig – det er det værd!

300 gr. kødfars (kan bruges kun oksekød eller blanding af lamme- og oksekød)
150 gr. løg
Salt, pepper
Frisk koriander

200 gr. mel
1 æg
Salt
Lidt lunket vand – 100 ml

Hakkede tomater
2-3 fedt hvidløg
7-8 spsk vingær

Bland kødfarsen grundigt med løg, salt og pepper. Hak koriander og tilsat den til farsen. Læg den til siden.

Kom melet i skål og med tilsætning af æg, vand og salt skal der laves en smidig, men ikke klistrende dej. Form dejen i små boller ca. 150-180 gr. vægten og læg dem på en viskeklude og dæk dem med en anden klude. Det er en god idé, hvis I dækker bollerne med en plastik, ellers udtørres bollerne.

Om 5 minutter tager en bolle ad gangen og rul en meget tynd dej. Det gør ikke noget, hvis I bruger mel til at rulle dejen tyndt.

Skær i dejen i små 4 kanter med max. 1,5×1,5 cm. Læg små kødfarsdele på firekanter.

Tag en firekant ad gangen og gør følgende: fold dejen sammen midt over. Hold med fingrene på yderste øverste hjørne. Fold de to hjørne sammen ved at trække dem ned. Så bliver der et lille hoved, som er dækket med tørklæde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saml alle de små “hoveder” på en fad, som er dækket med viskeklude.

dushb newest 2016 1 dushb newest 2016 2 dushb newest 2016 3

Det samme gøres ved alle andre boller.

Fyld gryden med vand og tilsat salt. Sat gryden på komfuret. Når vandet begynder at koges, tilsat hakkede tomater til. Lad den koges i 2 minutter. Tilsat dushbere til vandet og rør i gryden. Smag suppen til om den mangler salt. Dushbere skal koges i 5-10 minutter. Smag til og tjek, at kødet er klar.

Dushbere serveres med friske hakkede koriander om sommeren eller med tørrede mynte om vinteren, og vingær, som er blandet med præsset hvidløg.

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email