Guymag


0 Comments | Last Update: maj 6, 2015

 

Guymag

Guymag er en slags af azerbajdjanske grød. Guymag har meget speciel egenskab. Den giver krafter! Guymag gives til kvinderne efter fødslen, for den kan give de tabte under fødslen kræfter til kvinder, ballansere kvindens tilstand.

Guymag laver man også, når det er kold udenfor, så grøden kan opvarme kroppen.

Guymag skal laves mindst 1 time før den bliver serveret. Så om morgenen skal man stå tidligere op end sædvanligt, hvis man vil have Guymag til morgenmaden.

Til 2 personer

Hvedemel – 100 gr
Smør – 100gr
Vand – 900 ml – 1 l
Lidt salt

Sukker og kanel

Smøret lægges i en gryde og opvarmes indtil den bliver fyldig. Kom melet i. Steg melet i smøren under konstant omrøring under jævn varme. Melet skal blive gyldent. Pas på med det, eller kan melet brænde, så smagen bliver ødelagt. Stegning tager ca. 15 minutter.

Når melet er gyldent, kom i flere omgang kogende vand i gryden. Rør grundigt i massen, for vandet skal blandes godt med melet. Pas på med det, for gryden er varm og massen kan begynde at ”spytte”, så det bliver lettere at blive brændt.  Når I har gjort det, hæld lidt vand i midten af Guymag, dæk gryden med et låg, skru varmen helt til den svageste og lad gruden smuldre i 30 minutters – 1 times tid. Guymag er klar, når massen bliver tykkere og smøret kommer i overfladen.

guymaq 2

Guymag skal man servere i dybe tallerken. Oveni skal Guymag drysses med kanel og sukker.

Man kan vælge en anden måde at tilsætte sukret ind i Guymag – at komme sukret efter smag mens man rører vand i Guymag. Så skal Guymag bare drysses med kanel ved servering.

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email