Guru hingal – tør hingal


0 Comments | Last Update: maj 6, 2015

 

Guru hingal – tør hingal

Vi i Azerbaijan elsker at spise pasta. Men ikke samme slags, som I kan møde i Italien. Vi laver vores egen pasta. Og nu vil jeg introducere Jer en af vores yndligs retter – tør hingal.

Til 4 personer

Dejen:
200 gr. mel
1 æg
Salt
100 ml lunket vand

Tilsætning:
Lamme- eller kalvefars – 500 gr
Løg – 250 gr.
Salt, pepper
Olie

Smør
Yoghurt
Hvidløg

Kom melet i skål og med tilsætning af æg, vand og salt skal der laves en smidig, men ikke klistrende dej. Form dejen i små boller ca. 150-180 gr. vægten og læg dem på en viskeklude og dæk dem med en anden klude. Det er en god idé, hvis I dækker bollerne med en plastik, ellers udtørres bollerne.

Om 5 minutter tager en bolle ad gangen og rul en meget tynd dej. Det gør ikke noget, hvis I bruger mel til at rulle dejen tyndt. Skær i dejen i romber med 4 sm lange sider.

xingal old 1

Lad dejen på et bræt til udtørring. Dejen tørres ca 7-9 timer.

Bland hakkede kød med finthakkede løg, tilsat salt og pepper og bland massen rigtig godt. Læg massen ud på en pande og steg kødet på panden med olie tilsætning indtil den er klar.

xingal old 3

Pres hvidløg til yoghurt og tilsat lidt salt i massen. Bland det godt sammen. Der skal bruges slat og hvidløg efter smag.

Tag en gryde og fyld den med vandet. Tilsat salt i vandet og læg den på komfuret. Når vandet er begyndt med at koge tilsat dejen i romber med portioner, og hver gang rør med skeen i gryden. Kog det hele max. i 5 minutter. Står hele tiden ved gryden! Det er enorm vigtigt, at hingal ikke koges over, ellers bliver dejen meget klistret og kan ikke spises.

Hæld vandet ud og læg hingal på tallerken. Smelt smør og kom ovenpå hingal. Læg ovenpå kødet og yoghurt. Hingal skal spises mens den er varm. Hvis det er nødvendigt tilsat lidt mere smør, kød eller yoghurt.

xingal new 2

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email