Chudu


0 Comments | Last Update: maj 6, 2015

 

Chudu

Til 50-75 stk chudu skal I bruge:

chudu new 1

Dej:
1 kg hvedemel
500 gr usaltet smør (gerne Lurpak)
5 æggeblommer
250 gr cremefraiche

Fyld:
500 gr kalve eller oksekødsfars
250 gr løg
Salt, pepper

Pastil af sure blommer (kan findes i specielle butikker, f.eks. på Nørrebro)
Sumakh (grofthakkede barbaris, kan købes i specielle butikker)
Flormelis

Dejen skal laves en dag før. Hak smøren inde i melet indtil det bliver til ”sandagtig” dej (det tager omkring 30 minutter). Efterfølgende kom æggeblommer og cremefraiche ind i dejen og saml dejen med hænderne. Læg dejen i køleskabet og lad den hvile natten over i køleskabet.

Næste dag:

Løg hakkes grundigt i hakkemaskinen og blandes bagefter med kød, tilsat salt og pepper. Rør det hele grundigt. Steg farsen med tilsat lidt vand på en pande. Når væsken er forsvundet, tilsat olie til farsen og steg kødet videre, til den er brunt. Til sidst tilsat grofthakkede pastil til kødet, blandt grundigt og tager kødet fra varmen.

Tag dejen ud af køleskabet og lad den står ved stuetemperatur omkring 2-3 timer. Så kan I begynde at arbejde med dejen. Del dejen i små portioner og rul dejen i meget tyndt lag.

Tage en kop/krus/underkop og skær en små rund plast med diametre 7 sm. Disse små ”pandekager” skal I fylde med skefuld fyld, så skal pandekagerne klappes sammen. Nu skal vi prøve at give sammenklapningen et mønster. Begynd med den nederste kant. For det skal I med tommel- og pegefingrene holde fast på dejens kante, trække den lidt til siden og folde den sammen mod Jer selv. Og sådan fortsætter I hele vejen op mod den øverste kant.  Så bliver kanten til en fletning.

Læg de sammenklappede kager på en bradepande.

Bag dem, til de er gyldige omkring 10-15 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader. Tag kagerne ud og smør dem med smøren (f.eks.Kæregården) Mens du smører dem med smøren, læg dem med den smørende overflade i Sumakh.

Lad kagerne blive afkølet. Før kagerne serveres skal de drysses med flormelis. Kagerne spises som mad. De spises kolde.

chudu new 2

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email