Hashil


0 Comments | Last Update: maj 6, 2015

 

Hashil

(til 2 personer)

Det er en slags grød fra traditionelle azerbaijanske køkken, som forberedes, når vejret er koldt. Ret mættende og giver masser af varme til organismen. Lige det, man har brug for, når der er snestorm udenfor. Før du prøver at lave det, undersøg, om der kan findes i specielle butikker sødt og koncentreret vindruesaft – doshab, ellers kan du bruge sirup som erstatning for det, men smagen bliver lidt ændret. Besøg først og fremmest iranske forretninger og derefter tyrkiske, da saften bruges meget i disse landes retter.

100 gr mel
400 ml, yderligere 300 ml vand
Salt

Som tilbehør:
Mørk sirup (eller Doshab – konsentrered vindruesaft)
Smør

Melet blandes grundigt med 400 ml vand i en gryde og når melet er oplyst lægges gryden ud på komfuret med lidt varme. Rør hele tiden i gryden, ellers bliver massen klumpet. Tilsat efterhånden 300 ml vand. Rør i alt i 5 minutter. Læg grydelåget på og lad massen færdigkoges ca. 15-20 minutter indtil massen er tyk.

Hæld hashil i dybe tallerkner. Tilsat doshab og smør lige i midten på grøden. Husk at tilsætte doshab og smør. Der skal være meget smør, for det kan være farlig at spise hashil uden smør.

Hashil skal spises, når det er koldt! Al mad af mel varmer kroppen.

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email