Piti


0 Comments | Last Update: maj 9, 2015

 

Piti

Til 4 personer

Piti er også en traditionel azerbaijansk suppe, som i virkeligheden skal tilberedes i speciale lerskål, som pladseredes i stenovne og kogtes i flere timer med glødende kul. Piti i dette tilfælde ser sådan ud.

piti new 6

Kødet er meget mør og smager utrolig godt! Men i vores tid kan man sagtens tilberede Piti på komfuret. Dog smagen er helt anderledes.

piti new 2

Lammekød med ben og fed – 450 gr – 4 stykker af 150 gr til personen (eller 800 gr)
Kartofler – 4 store stk.
Løg – 1 stk.
Kikkerter – en håndfuld
Salt, pepper, gurkemeje

En dag før læg kikkerterne i vandet natten over og kog dem næste dag til de er halvkogte.

Lammekødet skal vaskes og lægges i en gryde. Tilsat omkring 1,5-2 liter vand samt med 1 skrallet løg, salt og pepper. Når vandet begynder at koge skal I samle skummet fra kødet med en ske og smide den ud. Skru varmen til middel og tilsat ¼ tsk gurkemeje og skrallede kartofler og halvkogte kikkerter. Kog suppen i 1 time. Når I kan se, at både kødet og kartoflerne er kogte, tilsat finthakkede tomater til suppen. Hvis I har friske sure grønne blommer, tilsat dem også til suppen. Kog suppen yderligere 15-20 minutter. Suppen er klar.

Suppen serveres i en dyb tallerken med brød eller fladbrød – lavash, samt med syltede grøntsager. Hvis I har tørrede mynte, så drys suppen med knuste tørrede mynte.

piti new 1

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email