Sulu hingal


0 Comments | Last Update: maj 10, 2015

 

Sulu hingal

Sulu hingal er et godt eksempel på en klassisk azerbaijansk suppe.  Denne suppe laves primært i Baku og dens område. Denne suppe lavede min mormor meget tit og jeg kunne godt lide at spise den. Suppe laves meget let og hurtigt.

suluxingal new 3

Til dejen:
Æg – 1 stk.
Vand – 100 ml
Mel – ca. 200 gr.
Salt

Til suppen:
Lammekød (kalvekød kan også bruges) – 500 gr.
Løg – 2 stk.
Kikærter – 100 gr.
Salt, pepper
Tomat pasta – 1 tsk.
Tørrede mynte
Eddike
Hvidløg
Dejen

Tips: Tørrede mynte kan man selv lave (kig i Tips og tiks) eller man kan købe den i specielle forretninger, f.x. på Nørrebro.

Man kan lave Hingal – dejen i forvejen. Dejen skal laves på samme måde som til dushbere. Den skal skæres på samme måde, som til dushbere. Når dejen er færdiglavet, del den i lige dele, form dem til boller og læg dem n til side i 5 minutter. Efterfølgende tag en bolle ad gangen, udrul den til meget tynd lag. Derefter skær den i små kvadratter med størelsen 1,5×1,5 cm. 

suluxingal new 2

De små kvadrater skal lægges ud på en skærebræt og tørres ud. Husk at vende dem en gang imellem om. Når dejen er helt tørret, saml dem i en skål med låg. De kan opbevares i lang tid (ligesom pasta). Brug dem, når I skal lave suppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kikærter skal lægges i vand en dag i forvejen. Næste dag skal de koges færdigt.

Kødet skal skæres i små stykker og koges i vand med tilsætning af et helt løg. Når I koger kødet, husk at tage skummet af, så I har et klart bouillon, som I kan bruge til suppen.

Når kødet af klar, tag en ny gryde og ved brug af en sigte hæld bouillonen i den. Kødet skal anbringes i den gryde. Resten skal smides ud. Tilsat den færdigkogte kikærter i suppen og lad suppen koges. Når I kan se, at bouillonen opkoges, tilsat de tørrede kvadrater. Kog suppen indtil dejen er klar.

Hak frisk løg med en kniv og steg den til den bliver gyldent i lidt olie.

Pres hvidløg i et lille skål og kom lidt eddike ovenpå.

Suppen serveres i en dyb tallerken. Ovenpå læg stegt løg. Eddike med hvidløg samt med tørrede mynte tilsættes efter smag til suppen, og suppen nydes, mens den er varmt.

suluxingal new 4

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email