Kükü


0 Comments | Last Update: maj 11, 2015

 

Kükü

Opskriften er en gammel og klassisk opskrift, som jeg har arvet fra min mormor. Det er meget let at lave kükü, og ud over det, at kükü smager godt, det er faktisk sundt! Man skal heller ikke bruge så meget tid på at lave det. Det eneste problem kan være at I ikke kan skaffe koriander, men i specielle butikker, sådan som arabiske og tyrkiske kan man nu sagtens finde en rigtig stor bund af friske krydderier.

kuku_new0

4 æg
150 gr. friskkoriander
50 gr. friskdild
Salt, sortpepper
Olie (f.eks. majsolie)

Friske krydderurter skal vaskes godt, tørres ved hjælp af viskeklude. Efter det skal krydderurter hakkes, ikke for groft. Bland de hakkede krydderurter med æg, tilsat salt og pepper efter sag. Bland dem godt, til det bliver en hel masse.

Hæld olien på en pande og sæt på komfuret til det højeste varme. Lige så snart olien er meget varm, hæld krydderurter-æg massen på panden og skru komfuret til mellemvarme. Lad massen blive i det tilstand i ca. 10-15 minutter. Massen skal ”samles”, det vil sige, at når I skær i det, så falder massen ikke fra hinanden. Efter det prøv at skære kükü i 6-8 dele. Lad den stå i 3-4 minutter og vend delene om til den anden side. Lad den steges til den er klar. Det vil tage omkring 10 minutter til.

Kükü kan spises koldt. Derfor er det en god idé at lave den i forvejen. Den spises med brød, men I kan som sovs bruge lidt cremefraiche eller yoghurt.

Som jeg skrev ovenpå, så er det en klassisk opskrift for kükü. I andre områder tilsætter man ud over koriander og dild også spinat, kinesisk purløg eller forårsløg. I kan prøve at tilsætte andre krydderurter, men jeg er mest vandt til den slags, som jeg er beskrevet her.

kuku_new1

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email