Dolma af auberginer, tomater og grønne pepperfrugt


0 Comments | Last Update: maj 11, 2015

 

Dolma af auberginer, tomater og grønne pepperfrugt

Til 3 personer

Til dolma må man ikke bruge store auberginer. Der skal bruges mellemstore auberginer, hvis længde er 15 cm og diameter 5-6 cm. Der skal bruges tyrkiske grønne pepperfrugt, ikke dem, som man kan finde i supermarkedet.

badimcan dolma 6

Kødfars – 500 gr.
Hakket løg – 250 gr.
3 auberginer
3 tomater
3 grønne pepperfrugt.
Kanel – ½ tsk
Salt, sort stødt pepper efter smag
Olie
Lidt hakkede tomater

Kød blandes grundigt med løg, salt, pepper og kanel. Kødet lægges på panden og der tilsættes lidt vand (2-3 spsk.).  Panden sættes på komfuret og massen skal under konstant omrørning koges ved jævn varme. Når vandet forsvinder, tilsættes olie og kødet steges indtil den bliver brunt.

I skal ikke bruge store tykke auberginer. Det skal heller være tynde, ca 15 cm lange auberginer. De kan købes hos speciale købmand, f.eks. hos tyrker eller araber. Auberginer skal afskæres af de grønne stik, i midten skal der også skrælles en tynd stribe, og der laves et snit. Pas på, at I ikke skærer snittet igennem. Der drysses salt i snittet og auberginerne sættes til side i 1 times tid.

badimnew000

Saften, som auberginerne giver, smides ud, auberginerne vaskes, tørres og steges i lidt olie på alle sider, indtil de er lidt møre. Det tager ca. 30-40 minutter ved svag varme på panden med låg på. Lad auberginerne afkøles.

Pepperfrugt tages, der skæres den øverste del af, men ikke helt. Øverste del skal sidde stadigvæk på frugten. Frøerne tages forsigtigt ud og pepperfrugt blancheres i saltet vand i 5 minutter. Tager pepperfrugterne forsigtigt ud, hæld vandet ud og lad dem afkøles.

Hos tomaterne skal den øverste del skæres af på samme måde, som hos pepperfrugterne, således, at den hænger stadigvæk fast på tomaten. Med en te ske tage indholdet af tomaten ud, men smidt dem ikke ud. Dem har vi brug for på et senere tidspunkt.  Salt tomaterne indeni.

badimcan dolma 1

Nu skal vi fylde grøntsagerne med kødfarsen, som vi har allerede tilberedt. På panden skal I komme lidt olie. Tager forsigtigt auberginerne og fyld dem med kødfarsen i den snit, som vi har lavet. Læg auberginen på en pande. Fyld således tomaterne og pepperfrugterne og luk ”lågen”.

badimcan dolma 3badimcan dolma 2badimcan dolma 4

Læg dem også på panden. Ud over grøntsager læg indeholder af tomaterne, som vi har taget ud af, og lidt af hakkede tomater.

badimdolma new 2

Læg panden på komfuret og lad dolma koges lidt ved lavt blus i 2 timer eller indtil tomaterne er møre med låg på. I kan også tilberede dolma i ovnen. Forvarm ovnen til 175 grader og læg panden ind i ovnen. Når tomaterne bliver lidt møre, tildæk dem med et låg eller sølvpapir og lad maden koges i yderligere 1,5 time. Efter 1 time skru varmen ned til 150 grader.

badimdolma new 3

Der plejes at servere 1 af hver grøntsag pr person. Men selvfølgeligt I kan tilberede dem efter smagen.

Til mig selv laver jeg altid 1 aubergin og 2 tomatter, til min mor – 2 auberginer og 1 tomat, og børnene vil helst have tomatter og pepperfrugt.

badimcan dolma 7

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email