Stegt lam på panden på azerbaijansk


0 Comments | Last Update: maj 11, 2015

 

Stegt lam på panden på azerbaijansk

Dette ret er godt som erstatning ag grillmad. Især om vinteren!

podzharka00

Lammekød skæret i småstykker (4×4 sm)
2 stk. auberginer
4-5 stk. kartofler
6-7 stk. hakkede eller hele tomater

Lammekødet skal vaskes grundigt og lægges i en gryde. Kom vandet ovenpå og læg gryden på komfuret med mellemblus. Vandes skal knap dække kødet. Læg et skraldet hel løg i gryden. Lad kødet bliver kogt. I begyndelsen giver lammekødet skum.  Skummet skal samles med en ske og smides væk. Kødet skal koges indtil den er mørt. Kødet skal derefter steges i lidt olie indtil den er brunt.

Auberginerne skæres og saltes. De lægges til side i 2 timer. Steg auberginerne till de er klare i lidt olie.

Kartofler skraldes, skæres i 4-kanter og steges i olie. Kom lidt olie på panden, lige så snart panden er varmt kom kartoflerne på panden og lav svagt blus under panden. Drys kartoflerne med salt, rør i dem og læg lågen ovenpå panden. Lad kartoflerne steges i 5-10 minutter under lågen. Rør en gang imellem. Når kartoflerne er møre, så tag låget af og skru varmen op. Steg kartoflerne indtil de er gyldne.

Hvis I bruger hele tomater, så prik dem med et gaffel. Læg dem på en pande med tilsætning af lidt olie og køg dem ved svag varme tildækket med låg indtil de er møre.

Hvis I bruger hakkede tomater, så skal I gøre følgende. Hakkede tomater kommes på en pande og sættes på komfuret indtil tomaten begynder at koge. Skru varmen lidt ned og rør en gang imellem i tomaterne. Når væsken er væk, kom lidt olie i tomaten og steg dem i 5 minutter.

Læg kødet, kartoflerne og tomatpastaen på tallerken og server den med friske kryddeurter eller med løgskiver.

podzharka01

Nush olsun! Velbekomme!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email