Kyllingegryde


0 Comments | Last Update: maj 11, 2015

 

Kyllingegryde – Kylling Chihirtma

Det er en ret, som er let at tilberede, og er meget smagsfuld. Kyllingen steges med æggene, og har lidt syrlige smag, fantastisk og mættende, ret, som kan tilberedes hurtigere end andre retter, hvis I venter på gæsterne.

toyug chixirtma 3

Kylling – en halv del eller 3 stk. kyllingebryst
Løg – 3 stk.
Æg – 4 stk.
Citron syre – 0,5 tsk.
Gurkemeje – 0,5 tsk.
Vand – 0,5 glas eller ca. 100 ml.
Salt og pepper efter smag
Olie

Kylling skal deles i små dele og vaskes godt. Hvis I bruger kylling i stedet for kyllingebryst, så er det ok, at kyllingen har knogler. Dem, som kan fjernes, skal fjernes under kogningen. Hvis I ikke kan lige skinnet, så fjern skinnet, mens kyllingen er rå.

Løg skraldes og deles i 2 dele. Skær dem i halv-ringe. Hæld lidt olie på en pande og steg løget i halvbluse indtil løg-halvringe bliver gennemsigtige. Husk at tilsætte salt og pepper. Når løget er gennemsigtigt, tilsæt lidt mere olie og kyllingestykker og steg indholdet af panden indtil kyllingen er halvberedt og har fået lidt farve.

Mens kyllingen steges med løg, tilberedt sovsen. Vandet som er lige kogt, hældes i et glas. Tilsat citron syre, gurkemeje, lidt salt til vandet og bland alt, så citronsyre oplyses i vandet. Når kyllingen har fået lidt farve, så hæld sovsen ovenpå, bland det hele godt og mens panden er på halvbluse, kog indholdet af panden ca. 15-20 min. Panden skal tildækkes af låg. Mens kyllingen koges i sovsen, husk at røre i massen, vend kyllingen om, så alle steder af kyllingen får sovsen på sig.

toyug chixirtma old 1

Tage lågen af, skrue for varmen lidt op og lad væsken fordampes. Vær lidt forsigtig, for når væsken er fordampet, så kan det gå meget hurtigt for gryderet som kan begynde og brænde. Hvis I mener, at gryderet mangler olie, så tilsat den. Husk, at æggene suger olien i sig, og hvis der ikke olie nok i maden, så kan det brænde. Kyllingen med løg skal steges ca. 5-10 minutter, til løget er stegt til gylden farve.

Imens pisk æggene i et skål med tilsætning af salt og lidt pepper, ligesom I ville gøre det til en omelet. Når kyllingen og løget er stegt, hæld æggeblandingen ovenpå, skrue blusen til midten og steg blandingen tildækket af låg. En gang imellem rør ved massen.

I kan også bruge den anden metode. Tage ovnfast gryde eller pande og hæld kyllingen først i den. Hæld æggeblandingen ovenpå og læg panden i et forvarmet up til 200 grader ovn og lad den blive tilberedt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Retten er klar, når æggene er kogt færdige.

Vi plejer servere retten med risen – plov, eller som hovedret, så spises den med brød eller lavash – azerbaijanske tyndbrød.

toyug chixirtma 2

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email