Lavangi


0 Comments | Last Update: maj 11, 2015

 

Lavangi – fyld til kylling eller fisk

Når der laves kyllingen i ovnen kan der bruges masser af fyld til kyllingen. Lavangi er blanding af valnødder og syrlige pasta Turshi, som oprindeligt kommer fra sydlige regioner i Azerbaijan – Lenkoran. Lavangi er meget elsket i vores hjem og den laves meget tit, især når vi har gæster. Denne fyld kan således bruges til fisken. Jeg har fået opskriften af min dejlige nabo i Baku, som oprindeligt kommer fra Lenkoran. Opskriften er hendes familieopskrift.

levenginew4

Til 1 kylling:
100 gr valnødder
2 mellemstore røde løg (ca. 200-250 gr)
1 spsk smør (ikke margarine eller olie!)
1,5 tsk turshi (kan laves hjemme, se Tips og tricks)
Salt og pepper efter smag

Fyldet:

Løg hakkes og steges lidt på panden uden olie indtil løg har mistet sin sprødhed. Lad løget lidt afkøles. Hæld løg i et stykke gaze, samle gazen sammen og løgsaften skal presses ud.  Valnødderne hakkes. Løget, smør, syrlige pasta turshi tilsættes til valnødderne. Alt blandes godt med tilsætning af salt og pepper til massen er ens.

levenginew1

Kylling vaskes, også indvendigt. Alle rester af indvoldene skal tages ud. Ender af kyllingevinger og kyllingelår, samt med ”kyllingenumse” skal afskæres og smides ud. Kyllingen skal fyldes med valnøddefyld, saml “maven” med et tråd eller tandstikker, smør kyllingen med lidt af fyldet og læg til køleskabet til minimum 1 time.

levenginew2

Faktisk talt I kan lave den dagen før, hvis I har gæster og skal lave meget mad. Så kyllingen kan ligge i køleskabet natten over. Kyllingen kan også lægges ind i en stegepose.

levenginew3

Kyllingen skal steges i ovnen ved 180 grader ca. 1 time, ellers til kyllingen er klar. Når kyllingen er klar, skal tråden eller tandstikkerne tages væk. Lavangi serveres varmt som selvstamdigt ret eller også tilbehør til Plov – risen, som er tilberedt med speciel måde. Læs mere om det i afsnitet Ris med tilbehør.

levenginew0

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email