Helstegt lammekølle


0 Comments | Last Update: maj 11, 2015

 

Helstegt lammekølle

I Azerbaijan laver vi tit helstegt lammekølle. Oprindeligt laver forbereder man lammekøllen på et åbent gril eller i Tendir. (Se hvad er Tendir her). Men i moderne liv bruger vi almindelige ovn.

baranjanojka0

1 stk. lammekølle ca. 2 kg.
1 stk. hvidløgshoved
Salt, pepper

Dette skal forberedes 1 dag før I skal servere lammekøllen. Lammekølle skal vaskes ordentligt. Tørres med hviskestykke. Hvidløg skrælles af. Saltet blandes med pepper. Lav snitter over hele lammekøllen med et skar kniv, drys salt-pepper blandingen i hvert snit og put hvidløg i den. Kom ordentligt med salt-pepper blandingen ovenpå og på den anden side af lammekøllen. Læg køllen ud i køleskabet natten over.

baranjanojka1

Næste dag tager køllen ud af køleskabet 1 time før I sætter den til ovnen. Ovnen skal forvarmes til det allerhøjeste grader. Køllen lægges ind i ovnen. Husk lige sætte en brænd fast beholder med vand under. Efter 10-15 minutter, når køllen skifter sin farve skru ned til 180 grader for varmen og lad køllen steges med denne varme 3-3,5 time. En gang imellem pensl køllen med olie. Stik køllen en gang imellem med en gaffel. Køllen er klar, når der ikke kommer den røde saft ud af køllen.

Færdiglavet kølle siger sådan ud.

baranjanojka3

I kan se på billedet, at den ikke er helt gennemstegt. Jeg kan bedst lide ikke helt gennemstegt kød. Men hvis I foretrækker gennemstegt kød, så lad køllen være i ovnen lidt mere.

Skær lammekøllen i tynde stykker og server den med tilbehør, f.esk. med ris.

baranjanojka2

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email