Shuvud-pilov


0 Comments | Last Update: maj 15, 2015

 

Shuvud-pilov – plov med dild

Elsker bare den slags af plov. Den kan serveres med en stykke fisk, eller spises med kylling. I kan også spise den med lammelår, som er forberedt i ovnen, eller bare med tzaziki. Bare prøv det, jeg er sikker på at I vil være vild med den.

shuud pilov 1

Ris – 400 gr
Dild – ca. 150 gr
Hestebønner – 200 gr
Smør – ca 100 gr

Dild skal renses og vasker godt. Når dild er ren, læg den ud mellem viskestykke til den bliver tør. Når dild er tør, hak den groft.

Hestebønnerne kan I købe allerede kogte, som er fryset ned. Dem kan man købe i arabiske eller tyrkiske butikker.

Nu skal I tilberede risen, som er beskrevet her. Ellers følg opskriften her.

Tager en stor gryde og hæld i den vand, ca. 4-5 l. Tilsat salt til den og sæt den til kogning. Lige så snart vandet begynder at koge, hæld vandet ud af risen og hæld selve risen ind i den kogende vand. Kog den i løbet af 5-10 minutter indtil risen bliver lidt længere og halvkogt. Det er vigtigt, at I ikke vil koge risen i vandet i alt for lang tid.

Når risen er halvklar, tilsæt bønnerne ind i gryden, rør i risen ordentligt, så bønnerne er fordelt i risen og hæld risen ud på en sigte og lad ikke en eneste ris blive i gryden. I kan sagtens skylde gryden ud med koldt vand.

Kom i gryden med lidt olie og dæk grydens bund med fladbrød. Hvis I bruger kartofler, så skal de skraldes og skæres på tværs i 0,5 cm tykke lag. Læg kartoflerne på bunden af gryden.

I Azerbaijan laver man speciel dej til at dække bundet med, men den vil jeg forklare i en anden tråd.

Når grydens bund er dækket, så hæld et lag af risen ud i gryden ca 2-3 sm højt. Drys dild ovenpå. Så hæld et lag af risen igen og dild. Gør det indtil der er ikke ris eller dild tilbage.

Lav risen i en konus form med skeen og hæld lidt vand omkring risen.  Læg små stykker af smør på risen. Lav med skeen huler i risen og læg risen på komfuret med lavt blus. (hvis I har komfuret med 6 niveau, så skal I sætte komfuret på 2). Grydens låg skal dækkes med en viskestykke og risen dækkes med låget.

Om 5-10 minutter tager låget af og tilsat safran, som I har tilberedt dagen før på risen. Hvis I kan se, at smøren er smeltet, så læg flere stykker af smør på risen. Husk, jo mere smør I bruger til risen, desto bedre vil ploven smage.

shuud pilov 2

Tildæk gryden med låget igen og lad risen dæmpes med sin damp i 1-2 timer. Tiden er afhængig af risens type. Der findes nogle ris, som er klat i løbet af 30 minutter, og nogle efter 2 timer.

Åbn låget og tjek, at ploven er klar. Ploven er klar på tidspunktet, når risen fuldstændigt stirrer i forskellige retninger og er blevet endnu længere. Før serveringen skal risen blandes med dilden inde i gryden.

Som jeg har skrevet obenpå kan plov med dild serveres med forskellige tilbehør. Denne gang har jeg stegt laks på en pande i olie.

shuud pilov 4

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email