Toyug-pilov


0 Comments | Last Update: maj 15, 2015

 

Toyug-pilov – plov med kylling

Jeg tror, at der er mange, som har spist kogt kylling. Men jeg tror ikke, at der er så mange, som har spist kylling, som er blevet tilberedt på en meget speciel måde – under risen.

toyuq pilov 1

Plov

Kylling – 1 stk.
Brune rosiner – 100 gr.
Løg – 2 stk.
Smør eller olie
Flere timer før I skal lave retten skal I gøre følgende: Hel kyllingen skal vaskes godt og skal renses af fjer og blodsamlinger. Læg kyllingen i en gryde og hæld vandet over kyllingen. Tilsat salt og set gryden på komfuret. Lad kyllingen koges i ca. 15-20 minutter. Kyllingen skal ikke være helt klar. Tager den ud og lad den stå og hvile sig lidt, indtil den er afkølet.

Med kniven tager rester af kyllingelår, kyllingevinger og ”numsen” ud.

Hak løget til små firekanter og steg den til den er blevet gylden. Lad rosinerne være i loge kogte vand i 5 minutter. Tag dem ud af vandet og hak dem så godt som muligt med kniven.

toyug pilov old 1

Bland rosinerne med stegte løg godt og fyld kyllingen med den. Med tandstikker saml kyllingens mave på den måde, at rosinerne ikke kommer ud. Kyllingen skal pakkes i en tynd bandageagtig viskestykke og lægges til side.

Risen skal forberedes, ligesom jeg har beskrevet her. Dog lav lidt mere ris, for risen skal fuldstændigt dække kyllingen.

Tager en gryde og hæld lidt olie i den. Dæk bunden med et fladbrød eller kartofler. Hæld ca. 2 cm ris på den og læg tildækket kylling med maven ned på den ris.

toyug pilov old 2

Hæld resten af risen ovenpå kyllingen. Resten gøres det hele ligesom I skulle lave almindelige plov. Bemærk, at tilberedningstiden er længere, end hos almindelige plov. Mens risen damper, bliver kyllingen tilberedt færdigt med dens damp.

Når risen skal serveres, serveres risen for sig på en fad, og kyllingen serveres for sig.

Kyllingen, som er tilberedt på den måde er meget smags- og er saftfuld. En af mine yndlingsretter.

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email