Lula-kebab – Grillspyd af kødfars


0 Comments | Last Update: juni 3, 2015

 

Lula-kebab – Grillspyd af kødfars

Denne slags kebab er lige til dem, som elsker kødfars. Når man laver grillmad, så skal man lave lula-kebab. Lula betuder ”rør” på azerbaijansk. Og den slags grillspyd ligner også et kort rør.

Jeg må sige, at Lula-kebab smager meget bedre, hvis man laver den i Azerbaijan. Og dels det er fordi man bruger fedt fra lammets bagdel – ”guyrug” til den, som giver speciel smag. Desværre er det meget svært at finde fedt fra lammet her i Danmark, for lammene i Danmark er af andet slags, end lammene i Azerbaijan. Jeg vil anbefale, at til Lula-kebab I køber hakket kød i speciale arabiske eller tyrkiske Halal slagterier.

lula newest 1

Til Lula skal der bruges bredde spyd. De kan købes i specielle forretninger.

Til 5 spyd med Lula-kebab I skal bruge følgende:

Lammekød fars – 500 gr
Fint hakket løg – 150 gr
Fedt fra lammet – 100 gr
Salt og pepper efter smag
Lavash, sumakh og narsharab

Hvis du ikke kan finde fedt fra lammet, det kan sagtens udelades (det gør jeg!). Dog kødet skal indeholde høj procent af fedt. Desuden skal der tages 120 gr. hakket løg.

I stedet for lammefars I kan sagtens bruge blanding af lam og okse fars. Det giver også specielt smag. Vælg kødet med maksimal fedtindhold. Hvis I vælger hakket kød i Halal forretninger, så bed dem at hakke lidt ekstra fedt af lammet ind. Fedt er ikke så sund, men det er ikke hverdags mad vi snakker om.

Farsen til Lula-kebab skal tilberedes 3-4 timer før I vil lave kebab. Kødfars blandes med fint hakket løg og lammefedt med tilsætning af salt og pepper. Bland farsen rigtig godt, så meget, som muligt. Massen skal ikke adskilles fra hinanden. Læg den til køl.

Del massen i 5 portioner. Hver portion skal gennembankes ordentligt mellem hænderne i ca. 1 minut. Efter det tag portionen på spyd og form den til et rør med hænderne. Brug til formning af hver portion minimum 5 minutter. Nogle gange vil kødfars ikke holde sig, derfor er det en god idé at bruge et tråd til at snøre den omkring kødfarsen. Tråden skal snøre omkring lula 2 gange – frem og tilbage. Vær ikke bange, tråden vil ikke blive brændt.

Når lula er klar, så begynd at tænde for grillen. Når grillkul eller briketter er klare, læg spydene på grillen. Vend spydene meget tit om, så lula ikke brænder.  Det tager ca. 20-30 minutter til alt er klar.

Når lula er klar, så tager tråden af. Læg lula mellem 2 lavash – fladbrød, så de holder sig varmt.

Lula-kebab kan og skal serveres med Narsharab og Sumakh. Narsharab er saft af granatæble, som har syrlige smag. Sumakh er en tørret krydderi, som har sur smag. Begge dele kan købes i speciale forretninger.

lule kabab 1

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email