Jordbærer marmelade


0 Comments | Last Update: juni 15, 2015

Jordbærer marmelade

klubnika 1

Jordbærer marmelade er ikke min opfindelse, men det bedste opfindelse i hele verden. Jeg kender ikke en eneste dansker, som ikke kan lide jordbære. Danske (og svenske også) jordbærer er de bedste i hele verden! I butikkerne kan I købe jordbære marmelade, men min er helt anderledes, end dem, I finder i supermarkedet.

1 kg jordbærer
1 kg sukker
2-3 spsk vand i tilfælde at jørdbærerne er tørre

Det er bedst, hvis I vælger jordbærer i små- eller mellem størrelse.

Fjern de grønne af jordbærerne og vask bærerne godt. Lad vandet løbe ud. Tag en gryde og lag efter lag kom bærer og sukker ind i gryden. Lad den stå i 5 timer eller natten over, ryst den et par gange så bærerne og sukret fordeles jævn. Tjek om jordbærer har givet sit saft ud. Hvis ikke, tilsat vand og sæt gryden på komfuret til svag varme.

Når sukret er fuldstændig smeltet skru varmen op til massen begynder at koge. Lad massen koge i 10 minutter og tag gryden fra varmen. Lad massen stå og afkøle. Når massen er afkølet, sæt gryden til opkogning igen. Lad massen koge 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad den afkøle igen. Det samme gør en gang til. Jeg koger marmeladen op kun 2 gange.

Efter, at massen er helt afkølet, tjek marmeladens sirup. Den færdiglavet marmelade skal være rød og mellem-tyk. Det kan ske, at I bliver nødt til at koge massen en gang til, men pas på med det, siruppen skal ikke ændre sin farve til brune!

Nyd marmeladen til en kop dejlige azerbaijanske tee.

klubnika 2

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email