Basturma


0 Comments | Last Update: juli 13, 2015

Basturma af kalkunbryst

Basturma er et gammelt tyrkisk opskrift, som spises såvel af verdens tyrkere, som europærer. Ordet Basturma betyder at der er noget, som er dækket af noget andet. Basturma i Azerbajdjan og i Tyrkiet laves af lufttørrede lammekød, som bliver dækket af tykt lag af peppermiks. Jeg husker tydeligt mit barndom, da basturma skulle serveres til alle fødselsdage, helligdage og bare for at lave en lille sandwich af. Basturma var meget elsket af os selv om det va en lile stærk ting. Og vi altid skulle drikke hel masse vand mens vi spiste den. Denne forret er meget specielt. Den er lavet af frisk kalkun bryst. Og hvis vi er vant til et tørret kaklunbryst, som er tilberedt i ovnen, så i modsætning af det, denne forret er meget smagsfuld, meget saftig, og… meget let at lave. Det er selvfølgeligt ikke det samme, som den basturma som jeg fik, som et barn, men jeg kan godt lide at lave den og servere den til mine gæster.

basturma new 1

Fresk kalkunbryst – ca 1 kg
Hvidløg fed – 6 stk.
Paprika – 2 tsk.
Salt – 0,5 tsk
Kværnet peppermix – 1-2 tsk.
Olie – 1-3 spsk.

Kalkukbryst sættes i meget saltet vand i 2 timer før I begynder at lave den. Efter, at kalkun har hvilet sig i vandet, lav huller i den, og læg hvidløgsfed i de huller. Blands salt, paprika og peppermix grundigt, og tilsat olie i det. Blanding skal ligne mudder.

basturma old 1

Smør kalkunbryst rigtig godt med pepperbladningen, så den er dækket rigtig godt af blandingen.

basturma old 2

Læg kalkunbrystet ind i forvarmet til 250 grader ovn og lad den være i ovnen i 20 minutter. Efterfølgende lad den hvile i ovnen øvrige 2 timer. Det er vigtigt, at I ikke åbner ovnen, ellers bliver kaklunbrystet ikke tilberedt færdigt. Og den anden betingelse er, at I skal tage kalkunbrustet ud af ovnen lige præssis efter 2 timer. Så bliver kalkunbrystet nemlig ikke tørt.

basturma new 2

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email