Galya


0 Comments | Last Update: juli 13, 2015

Galya – græskar pure

Det er nu græskar sæson i Danmark. Så er det rigtig fint at lave noget ud af græskar. Denne opskrift har jeg som sædvandligt fået af min mormor i sin tid. Men da jeg ikke kunne lide græskar, lagde jeg opskriften til siden. For et par år siden skulle jeg få nogle gæster, og 2 af dem havde diabetes. Jeg tænkte, hvad er det jeg kan lave for dem, og kom lige pludselig til tanker om Galya. Det vil jo være så godt for dem! Sundt! Og det viste sig. At det var velsmagende. Også for mig, som ellers ikke kan lide græskar.

galya0

1 kg græskarkød
250 gr. Løg
70 gr. Hvide bønner
10-12 stk. tørrede sure blommer (kan udelades, hvis ikke findes) eller granatæblekerner
Salt
Olie
Hvis græskar ikke er sødt nok, lidt sukker eller Stevia sukker

Løg skal hakkes i små firekante og steges i olien til den er gylden. Salt tilsættes efter smag.

galya2

Bønnerne skal koges til de er næsten færdige, men ikke for meget, ellers bliver de for møre. Bønnerne skal være hele.

galya3

Græskar skal deles i små dele og lægges til kog på komfuret ved svag varme med låg på. I skal ikke være bange at gryden vil begynde at brænde. I kan også tilsætte 1 spsk vand i gryden. Græskar vil selv afsætte væske ud og væsken er nok til at græskar ikke brænder på komfuret.

galya1

Rør i græskar en gang imellem. Græskar efterhånden bliver til pure. Kog den indtil væsken er forsvundet helt. I kan godt smage på pureen. Vis den ikke er sødt nok, så tilsat lidt sukker eller Stevia sukker ind.

galya4

Hvis I har tørrede blommer (I kan lade efter dem i specielbutikker hos tyrkere, iranere eller arabere), så vask dem med koldt vand og tilsat til pureen og lad pureen koge med blommerne 10 minutter til. Ellers tage gryden af og afkøl pureen. Til sidst tilsat de kogte og afkølede bønner i, rør i pureen så alt bliver fordelt jævnt og læg gryden til køleskabet. I stedet for tørrede blommer kan I bruge pillede kerner af granatæble. Tilsat dem sammen med bønnerne, når pureen er koldt.

Galya skal serveres kold.

galya5

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email