Shekerbura


0 Comments | Last Update: juli 13, 2015

Shekerbura

Denne lille kage laver man til vores forårsfest Novruz. Den oprindelige opskrift er baseret på gærdejen, men jeg bruger en anden opskrift, som er meget bedre. Af denne dej kan I også lave fyldte brød ”Chudi”.

shekerbura

Til 50 stk shekerbura skal I bruge:

Dejen:
1 kg hvedemel
500 gr usaltet smør (gerne Lurpak)
5 æggeblommer
250 gr cremefraiche

Fyldet:
1 kg ristede og hakkede valnødder/hasselnøder/mandler
1 kg sukker
kardamomme

Hak smøren inde i melet indtil det bliver til ”sand-agtig” dej (det tager omkring 30 minutter). Efterfølgende kom æggeblommer og cremefraiche ind i dejen og saml dejen med hænderne.

Læg dejen i køleskabet og lad den hvile natten over i køleskabet.

Næste morgen tager dejen ud af køleskabet og lad den står i stuetemperatur omkring 30 minutter. Så kan I begynde at arbejde med dejen. Del dejen i små portioner og rul dejen i meget tyndt lag. Tage en kop/krus/underkop og skær en små rund plast med diametre 8-10 sm. Disse små ”pandekager” skal I fylde med skefuld fyld, så skal pandekagerne klappes sammen.

shekburanewest 4

Nu skal vi prøve at give sammenklapningen et mønster. Begynd med den nederste kant. For det skal I med tommel- og pegefingrene holde fast på dejens kante, trække den lidt til siden og folde den sammen mod Jer selv. Og sådan fortsætter I hele vejen op mod den øverste kant.  Så bliver kanten til en fletning.

shekburanewest 1

shekburanewest 2

shekburanewest 3

Nu skal den lille sammenklappelige kage få noget mønster. For at lave mønsteret skal I bruge specielle pincete, som hedder maggash. Eller noget, som I kan bruge til at lave mønster. Brug Jeres fantasi!

shekburanewest 5

Dette mønster er meget gammelt og hedder ”dzhanagi”. Men I kan også bruge andre møsntre til pyntning. Her har I inspiration til pynt.

shekburanewest 6

Småkagerne skal sættes på en bradepande og bages i ovnen ved 200 grader indtil de får lidt farve. Bemærk, at småkagerne skal være lyse. I kan også lave dem i små størrelser.

sheker3.jpg-for-web-large

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email