Jordbærlagkage


0 Comments | Last Update: juli 13, 2015

Azerbajdjansk jordbærlagkage

klubnichnij old 1

Til jordbær massen:
150 gr. Jordbærer
150 gr. Sukker

Til lagkage bunden:
4 æg
3 spsk. Lunt vand
125 gr. Sukker
75 gr. Mel
50 gr. Kartoffelmel
1 tsk. Bagepulver
1,5 tsk. Vaniljesukker

Til kremen:
250 gr. Usaltet smør (gerne Lurpak)
Jordbærmassen

Til pynt:
Chokolade

Først laves jordbærmassen: jordbærerne skal med en træske blandes med sukker indtil den bliver til pure og sukret er helt oplyst.

klubnichnij old 2

Andet kan bundene laves. Æggehvider og æggeblommer adskilles. Æggehvide piskes helt stiv. Æggeblommerne med tilsætning av lunt vand piskes hvidt med sukret.

Melprodukter blandes godt med tilsætning af bagepulver og vanilje. Lidt efter lidt tilsættes til æggemassen. Til sidst æggehviderne piskes meget forsigtigt til blomme/mel massen.

Massen hældes ud i formen og bages ved 180 grader i forvarmet ovn ca. 35-40 minutter. Når bunden er klar, skynd Jer ikke til at tage den ud af ovnen. Lad den ligge inde men med åbnede låg og slukkede ovn i ca. 10 minutter til.

Hvis I ikke gider bage bundet selv, så kan I bruge færdiglavede, som I kan købe, dog det er ikke det samme. Bundet, som I bager selv skal være ca. 5 cm. I højden, hvis I bager den i 26 cm. Diameter formen. Men den, som I køber i Føtex eller Bilka er meget tynde. Og desuden smager de ikke på samme måde.

Mens bunden afkøles skal I lave kremen. Pisk smøren i flere minutter. Tilføj lidt efter lidt jordbærmassen. Kremen skal være hård, ikke ”våd”. Den skal ikke adskilles. Hvis kremen ikke er for sødt så I kan tilsætte lidt flormelis efter smag.

klubnichnij old 4

Skære den afkølede bund i 2 lige dele. Smør med 1/3 del af kremen den første del, læg den anden del ovenpå, og smør med resterende 1/3 del kremen. I har tilbage 1/3 del af kremen. Den skal smøres på siderne.

Lagkagen kan pyntes med smeltet chokolade og friske jordbærer dyppet i smeltede chokolade. Lagkægen skal sættes i køl i 1 døgn og skal spises afkølet. Gerne næste dag efter den blev bagt.

Bemærk, at til jordbærmassen I kan også bruge frosne jordbærer. En inspiration til en romantisk vinteraften. Men med friske jordbærer smager det meget bedre!

klubnichnij old 5

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email