Shirin chorek


0 Comments | Last Update: juli 13, 2015

Shirin chorek – sødt brød

Helt fra barndommen elskede vi denne slags brød. Brødet bagtes mest til fester, men man kan sagtens finde på at lave den til hverdagen. Det er ret tit jeg bager brødet hjemme, da både af mine børn godt kan lide at spise det. Brødet er sødt og kan spises med et stykke dejlige bulgarsk eller græsk feta ost, som er servered med sød te.

shirinchorek 2

20 gr. gær
500 ml lunket mælk
1 æg
1 tsk. gurkemeje
250 gr. sukker
200 gr. smør eller margarine
750 gr. mel (kan bruge 500 gr. hvedemel og 250 Durum mel)

Udover:
10-12 spsk. mel
1 spsk. sukker
knivspids salt
1 æg til pensling
blåbirkes eller sesamfrø

Først skal vi lave forberedelsen til dejen. Oplys i en skål gæren i lunket mælk. Tilsat 1 spsk. sukker, 1 tsk. gurkemeje, lidt salt og 10-12 spsk. mel. Rør godt alt sammen. Massen skal ligne yoghurt masse, bare gulfarvet. Læg skålen til side til hævning i 30 minutter. Massen skal røres et par gange.

Imens smelt smør eller margarine. Tag en anden skål, hæld 500 gr. mel i den. Tilsat gæremassen, sukker, æg, smeltet smør og ælt dejen. Tilsat efterhånden resten af melet. Ælt dejen ret godt, til den er smidig og ikke holder sig fast til hænderne. Dæk dejen med en fugtig klud og læg den til et lunket sted i 1,5 time. Ælt dejen imens et par gange.

shirinchorek 1

Når dejen er hævet, del dem til 2 dele, form brød ud af dem enten aflangt eller rund, det er smag og behag. Læg dem til efterhævning i 1 time. Husk at dække dem med en fugtig klud, så dejen ikke bliver tør.

Forvarm ovnen op til 200 grader. Pensl et brød ad gangen med pisket æg, med gaflens bagside ”tegn” et mønster efter smag, drys med blåbirkes og bage 20-25 minutter indtil de er brunede.

bayram shirin choreyi

Nyd brødet!

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email