Heftebedjer


0 Comments | Last Update: juli 13, 2015

Hefte-bedzher

heftebecer new 1

Store auberginer
Chili
Hvidløg
Koreander
Dild
Mynt
Basilikum (kan udelades)
Russisk estragon (kan udelades)
Hvidkål
Rødbeder
Gulerød
Røde løg
Salt og pepper
Eddikke

Krydeurter skal vaskes grundigt og tørres, efterfølgende skal de hakkes godt. Hvidløg og chili skal også hakkes og tilsættes sammen med salt til krydeurterne.

Store auberginer skæres i små firekanter, tilsættes rigeligt salt og lægges ud på en sigte. Lad dem står i opvasken i 2 timer. De giver deres saft ud.

heftebecer1

Om 2 timer skyld dem med vandet og hæld dem ud i en kogende vand, hvor der er tilsat salt. Kog auberginerne i 5 minutter og hæld dem ud på en sigte. Læg auberginerne mellem 20 lag af køkkenrulle og læg pres på auberginerne. De skal lægge således i 1 time. Efter, at de er blevet afkølet og udpresset, hæld dem ud i en gryde. Tilsæt krydderurtefyldet, hakkede rå gulerøder, rødbeder, rød løg, hvidkål, tilsæt salt og bland det hele rigtig godt.

heftebecer2

Læg blanding ud i sylteglasset (fyld den op til ¾ del) og hæld eddike over blandingen. Tag en træske og lav huller i blandingen således, at eddike jævnes i blandingen. Hvis det kræves, tilsat mere eddike. Luk lågen og læg sylten ud i et mørkt køligt sted. Det er klar til spisning om 1 uge.

heftebecer3

Nush olsun! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email