DK


0 Comments | Last Update: maj 3, 2015

Azerbaijansk køkken

esli

Hvis jeg ikke brænder,
Hvis du ikke brænder,
Hvis vi ikke brænder,
Hvem skal så fordrive mørket?
Nazim Hikmet

Med disse ord, som beskriver mig som personen og beskrive mit sjæl, vil jeg gerne invitere Jer at besøge min hjemmeside. Grundet med denne side er, at jeg vil fortælle om min kultur og tradition, dele min viden om azerbaijanske køkken og opskrifterne. Her kan I ikke finde opskrifter fra kogebøger, men opskrifterne, som blev videregivet fra en generation til den anden. Alt, som I kan se på denne side, er blevet lavet af mig selv om mine veninder.

Hvert hus har sine egne traditioner og metoder at lave mad. Derfor kan det være, at mine opskrifter adskiller sig af dem, som andre kender.

Siden er dediceret til min afdøde mormor, Muradaliyeva Shukufa Abdul-Manaf gyzy (14.04.1917-13.09.2006), som har lært mig det hele. Jeg bruger stadigvæk hendes opskrifter og hendes viden. Det er takket været hende, jeg har en del viden om azerbaijanske kultur og tradition. Takket været hende, jeg vil dele min viden videre med min familie og med Jer.

Jeg vil takke mine venner, AyGun, Nailja Gasanova (Azerbaijan), Gurban Ibragimov (Tyskland) og Siyavush Teymurov (Azerbaijan) for at de deltog i opbyggelse af denne side og har hjulpet mig med masser ting. Tusind tak, mine kære venner.

Det ville være uretfærdigt, hvis jeg ikke takkede min moster, Elmira Muradaliyeva, min mor Shargiya Muradaliyeva og mine to drenge – Elshan og Elin, for det er dem, som støttede mig hele vejen frem til åbningen af denne side, og støtter stadigvæk. Min moster har oversat alle mine opskrifter til azerbaijansk tyrkisk, og har givet mig spændende historisk informationer om Azerbaijan. Og min mor hjælper mig i hverdagen med mine børn, arbejdet og hjemmearbejdet. Uden hende kunne jeg aldrig samle enderne sammen. Mine drenge giver hele tiden inspiration og styrke og hver gang siger de at de er stolt af deres mor. Jeg er så lykkelig og heldig, at jeg har dem alle sammen!

I er velkomne at besøge min gode veninde – Farida Sadikhova Buyuran’s hjemmeside om azerbaijansk og andet slags mad på engelsk:

http://azcookbook.com

Til sidst ville jeg sige, at siden hele tiden bliver opdateret med nye opskrifter. Så blev med os! Så kan I finde mange inspirationer til jeres menu.

Velkommen til min lille del af Azerbaijan!

Med venlige hilsner,

Güllü Djangirova
(Azerbajdjan – Danmark- Sverige)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email