Plov i græskar


Kommentarer lukket til Plov i græskar | Last Update: september 17, 2015

Plov i græskar

Græskar bruges utrolig meget i azerbaijansk køkken. og jeg vil indrømme at jeg ikke var vild med græskar og alt, hvad man laver ud af det, jeg kunne ikke forstå mennesker som var rigtig glade for græskar. Indtil jeg har smagt denne ret. Det er så smagsfuldt og så rig på farver, man kan bare ikke stå imod. Ideen for denne ret kom fra min barndoms veninde Nana – Narmina Djabbarova-Akberova. Hun har hænderne af guld, hun kan alt – både lave mad og flotte bijouteri. En dag så jeg hendes billede, som inspirerede mig til denne ret.

tikva plov 1

Græskar – 2 kg
Ris – 150 ml
Smør – 50-75 gr.
Safran
Rosiner, tørrede abrikoser, kastanjer
eller
Spidskommen

Hvis græskaren er stor, så skal I bruge mere ris.

Der er så mange variationer af denne plov. I kan lave den med blandede tørrede frugter, med spidskommen eller bare almindelige ris, hvis I ikke er så vild med blandet ris. Alt er afhængig af jeres smag.

Skær toppen af græskar af, så græskaren ligner en gryde. Alt indehold skal renses godt således, at græskarens indre vægge skal være glatte og rene. I kan bruge en spiseske for rensning.

tikva plov 5

Smag græskar ”kød”. Den skal være sød. Hvis den ikke er sød, strø lidt sukker på dens indre vægge (ca 1 spsk.). Læg græskaren til side. Imens kan I lave risen, som er beskrevet her.

Hvis I laver risen med tørrede frugter, så skal de tilberedes i forvejen. Kastanjer skal koges og pilles af skallen. Tag tørrede abrikoser. Hvis de er for store, så del dem i 2 dele. Vask abrikoser og rosiner grundigt og tør dem bagefter. Læg blanding af tørrede frugter og kastanjer på en pande, tilsat lidt smør og 1 spsk vand og steg dem med lidt varme i ca. 10 minutter, så tørrede frugter bliver møre. Husk at blande i gryden en gang imellem.

Safranen skal tilberedes, som er beskrevet her 30 minutter før I begynder at lave risen.

Når risen er klar, skal den ud i sigten og når vandet er løbet væk, skal risen lægges ud i en skål. Tilsat derind så tørrede frugter med kastanjer eller spidskommen, smør, som er delt i små firkante og bland alt godt.

tikva plov 4

Læg blandede ris ind i græskar. Hæld ovenpå safran og 1-2 spsk. vand. Læg græskarlåg ovenpå.

tikva plov 3

Nu skal I dække græskaren i sølvpapir grundigt. Græskar skal ind i ovnen som er allerede opvarmet til 150 grader. Lad den stå i 1 time, og bagefter skru op for varmen til 180-200 grader. Jo højre temperatur, desto hurtigere bliver retten klar. Lad græskaren være i ovnen 3 timer. Retten er klar, når græskaren er mør. Tjek det med en gaffel.

Når græskaren er mør, så skal sølvpapiret fjernes og græskaren skal flyttes forsigtigt (da den er meget varm) på tallerken.

tikva plov 2

 

tikva plov 6

 

Nush olsun! Velbekomme!

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email