Ayran


Kommentarer lukket til Ayran | Last Update: oktober 6, 2015

Ayran

Har du været i Tyrkiet? Eller besøgte du en tyrkisk restaurant herhjemme? Så er det helt umuligt, at du ikke har set denne drikkelse. Dog kan jeg ikke 100% regne med at du smagte eller kunne lide den. Min danske kollega Janie var meget mistænksom over drikkelsen, og derfor turde hun ikke bestille den, da vi besøgte en tyrkisk restaurant forleden. Men faktisk talt, er Ayran ikke kun godt som tilbehør til maden. Den har også medicinske virkning. Hvis du drikker Ayran så kommer din blodtryk ned og især efter fedtet mad er det rigtig godt at drikke Ayran, da maden bliver hurtigt skyllet ned og fedtet ikke når at blande med blodet. Desuden er det meget let at lave ayran derhjemme. Salt kan I selv variere.

ayran new 1

2/3 l yoghurt
1 l koldt vand (I kan også bruge vand med kulsyre)
Salt
Evt. hakket dild

Et par timer før I begynder med at lave Ayran oplys omkring 2 spisk salt i 1 glas kogt vand. Så har I saltet vand klart til brug til drikkelsen.

Yoghurt skal lægges i en skål. Vandet tilsættes gradvis (lidt efter lidt) i yoghurt og yoghurt skal fuldstændig oplyses i vandet således, at I får jævn masse uden klumper. Når det er gjort, tilsat efterhånden saltet vand og rør i yoghurtmassen. Smag til og stop, hvis du synes, at der er rigeligt salt efter din egen smag.

Læg Ayran i køleskab. Ayran skal nemlig serveres meget koldt.

Hvis I bruger vand med kulsyre, så skal vandet være iskoldt og Ayran skal laves lige før serveringen.

ayran new 2

Nush olsun! Velbekomme!

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email