Mutaki


Kommentarer lukket til Mutaki | Last Update: oktober 15, 2015

Mutaki

Denne lille kage laver man til vores forårsfest Novruz. Den oprindelige opskrift er baseret på gærdejen, men jeg bruger en anden opskrift, som er meget bedre. Af denne dej kan I også lave fyldte brød ”Chudi” og kager “Shekerbura”. Og  opskrifterne til dem kan I selvfølgeligt finde her på siden.

mutaki new 3

Til ca. 80 stk mutaki skal I bruge:

Dejen:
1 kg hvedemel
500 gr usaltet smør (gerne Lurpak)
5 æggeblommer
250 gr cremefraiche

Fyldet:
300 gr ristede og hakkede valnødder/hasselnøder/mandler
300 gr sukker
kardamomme

Hak smøren inde i melet indtil det bliver til ”sand-agtig” dej (det tager omkring 30 minutter). Efterfølgende kom æggeblommer og cremefraiche ind i dejen og saml dejen med hænderne.

Læg dejen i køleskabet og lad den hvile natten over i køleskabet.

Næste morgen tager dejen ud af køleskabet og lad den står i stuetemperatur omkring 30 minutter. Så kan I begynde at arbejde med dejen. Del dejen i små portioner og rul dejen i meget tyndt lag. Tage en tallerken med ca. 15 cm i diameter og med hjælp af tallerken skær lige cirkel i dejen. Del dejen i 8 lige trekanter. Læg lidt af fyldet på trekanterne og rul dem fra den brede side til spidsen, som I kan se på billedet nedenunder.

mutaki new 1

I vil få disse smukke småkager

mutaki new 2

Bag småkagerne i en forvarmet til 200 grader ovn ca 20 minutter (mere eller mindre) indtil de få lidt farve, men ikke for meget farve på!

Lad dem afkøle. Før serveringen drys dem med flormelis.

mutaki new 4

Nush olsun! Velbekomme!

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email