Smeltet smør


Kommentarer lukket til Smeltet smør | Last Update: marts 11, 2016

Hvordan smelter man smør – Ghee opskrift

Smeltede smør eller Ghee bruger utrolig meget i azerbaijansk køkken. Og I kan sagtens selv smelte smøren hjemme. I kan gøre det i forvejen og lægge den i en tætlukket glas og ud i det kolde, f.eks. kyleskabet. Og hvordan smelter man smør kan I lære her.

topl6

For at smelte smør skal I lægge 1 kilo smør af 82% i gryde og smelte den  i det første tid med højt varme. Når smør er fuldt smeltet, skru komfuret ned og fortsat med at smelte smør i 3 timer.

topl1

Venligst bemærk, at smør vil ”spytte” ud væsken, så pas på og tillad ikke børn at være i nærheden. Brug den del af komfuret som er langt væk til væggen. Meningen med at smøren skal simre så lang tid er – at hele væsken skal væk. 

topl2

Simrings tid er afhængig af smørens vægt. Hvis I tager mere end 1 kilo, så yd tiden med 30 minuter for hver 0,5 kilo. Så hvis I har 2 kilo smør, så skal smør simres i 4 timer minimum.

Derefter tag gryden fra varmen og lade den afkøles fuldstændigt. Læg den i køleskabet, så den bliver stiv. Tag gryden fra køleskabet næste morgen. Lav et hul i midten med en træske eller noget langt. Lad gryden være i 30 minutter under rumtemperatur.

topl3

Vend gryden om på hovedet oven for tallerken og lad al væske løbe ud. Nogle gange er der mere væske, nogle gange er der ikke ret meget, den forsvinder under simretiden.

Sæt gryden på komfuret og med middelvarme smelt smøren igen, så det bliver flydende.

topl4

Tag en sigte og et glas med tætsiddende låg og hæld smøren via sigten til glasset meget forsigtigt. Lad glasset stå et døgn, men luk ikke glaslåg tæt, du kan bare dække den med en serviet.

topl5

Næste dag luk glaslågen tæt og læg smøren i kyleskabet eller andet koldt sted, f.x. skur (om vinteren).

topl7

Nush olsun! Velbekomme!

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email