Sheker chorek


Kommentarer lukket til Sheker chorek | Last Update: marts 11, 2016

Sheker Chorek

Disse kager er ret elskede i Azerbaijan. Vi plejer at lave dem til Novruz, men man kan sagtens lave dem til andre begivenheder. Hvis man oversætter navnet, så betyder det – brød af sukker. Og det er gangske rigtigt. Smågerne er meget søde!

shekerchorek

Ghee (Klaret smør) – 360 gr
Flormelis – 300 gr
Æg – 1 stk
Mel – 500 gr
Vaniljesukker – efter smag

Smør skal smeltes i forvejen, så den bliver til Ghee. Man kan sagtens smelte smør en uge før. Hvordan smelter man smøren kan I læse her.

Det er bedst, hvis I bruger en køkkenmaskine som Kenwood. For I kan lave noget andet, imens massen blændes.

Æggehvide og æggeblomme adskilles.

Afkølet ghee skal blandes sammen med flormelis i 10 minutter. Efter første 10 minutter skal æggehvide tilsættes til blandingen lidt ad gangen. Tilsat vaniljesukker.  Lad massen blandes omkring 30 minutter eller mere. Jo mere massen blandes, desto bedre. Så I kan sagtens lave noget andet imens.

shekchorek newest 1

Til sidst tilsat mel. I vil få dejen af sådan konsistens.

shekchorek newest 2

Tag noget portion af dejen, læg den i hånden og pres den i hånden så godt som muligt. I vil få en lille bolle. Prøv at lave en kegle ud af den. Læg de små kegler ud på en brændepande dækket med bagepapir. Kagerne har tendens til at ”smelte”, så læg dem på brændepanden i god afstand fra hinanden. Nu skal I pynte keglerne. Men en lille børste eller tandstikke tag lidt af æggeblommen og smør keglens top med den. Det er ok, hvis æggeblommen løber ned. Det vil give lidt mere pynt til småkagerne.

shekchorek newest 3

Læg kagerne i en forvarmet til 180 gr. Ovn og bag dem cirka 15 minutter. De skal ikke være inde i ovnen længere tid. Kagerne er klare, når bunden er blevet lidt rødlig.

Tag kagerne ud od lad dem hvile en halv time. De kan være ret bløde lige efter bagningen, men bliv ikke bange, de bliver hårdere.

shekerchorek11

Nush olsun! Velbekomme!

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
Follow by Email